General Science Obejective Questions

DoThe Best
By DoThe Best September 30, 2015 15:18
1. Which of the following is the lightest metal ?
(A) Mercury
(B) Silver
(C) Lithium
(D) Lead
Answer : Lithium
2. The most important ore of Aluminium is —
(A) Bauxite
(B) Calamine
(C) Calcite
(D) Galena
Answer : Bauxite

3. The element present in the largest amount in rocks and minerals is —
(A) Carbon
(B) Silicon
(C) Hydrogen
(D) Aluminium

Answer : Silicon

4. An alloy used in making heating elements for electric heating devices is —
(A) Solder
(B) Alloysteel
(C) Nichrome
(D) German Silver

Answer : Nichrome

5. German Silver is an alloy of —
(A) Copper, Silver & Nickel
(B) Silver, Copper & Aluminium
(C) Zinc, Copper & Nickel
(D) Silver, Zinc & Nickel

Answer : Zinc, Copper & Nickel

6. Air is a/an —
(A) Compound
(B) Element
(C) Mixture
(D) Electrolyte

Answer : Mixture

7. Which of the following is the best conductor of Electricity ?
(A) Ordinary water
(B) Sea water
(C) Boiled water
(D) Distilled water

Answer : Sea water
8. Balloons are filled with —
(A) Helium
(B) Oxygen
(C) Nitrogen
(D) Argon
Answer : Helium

9. The charcoal used to decolourise raw sugar is —
(A) Animal charcoal
(B) Sugar charcoal
(C) Cocoanut charcoal
(D) Wood charcoal

Answer : Wood charcoal

10. The most abundant metal in the earth’s crust is —
(A) Zinc
(B) Copper
(C) Aluminium
(D) Iron

Answer : Aluminium
DoThe Best
By DoThe Best September 30, 2015 15:18
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

2 × 3 =