Inventions-General Knowledge questions and answers

DoThe Best
By DoThe Best October 2, 2015 14:04

1. What invention is credited to the Russian born American inventor Vladimir Kosma Zworykin?

A.Telegraph
B.Radio
C.Television
D.Dishwasher

Answer: Option A

2. Benjamin Franklin was a prolific inventor. He invented the lightning rod, the Franklin stove, studied electricity, discovered the Gulf Stream, started the first library, and on and on. Among his many other inventions, what musical instrument did he invent?

A.Banjo
B.Oboe
C.Clarinet
D.Harmonium

Answer: Option A

3. What Thomas Davenport invented?

A.Screw propellor
B.Electric streetcar
C.Chesterfield
D.Sleeping (railway) car

Answer: Option A

4. What Elisha Otis invented?

A.The brake used in modern elevators
B.Jet Engine
C.Turbine
D.Hydraulic Crane

Answer: Option D

5. Where was the yo-yo invented?

A.France
B.United States
C.Philippines
D.England

Answer: Option C

6. For what does the world owe Almon Strowger a debt of gratitude?

A.Parking Meters
B.Vending Machines
C.Automatic Telephone Exchanges
D.Traffic Lights

Answer: Option D

7. Who is often called the ‘first African-American’ inventor?

A.Bessie Blount
B.George Washington Carver
C.Benjamin Banneker
D.Elijah McCoy

Answer: Option B

8. The first hand glider was designed by…?

A.Leonardo DaVinci
B.The Wright brothers
C.Francis Rogallo
D.Galileo

Answer: Option A

9. Which insurance salesman invented the fountain pen in 1884?

A.Lewis Edson Waterman
B.Sir William Grove
C.Charles Kettering
D.George Fountain

Answer: Option B

10. When was the first elevator built?

A.1743
B.1739
C.1760
D.1785

Answer: Option D

DoThe Best
By DoThe Best October 2, 2015 14:04
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

six − one =