Inventions-General Knowledge questions and answers

DoThe Best
By DoThe Best October 5, 2015 12:44

1. This English inventor is known as the ‘Father of Computing.’

A.Philo Farnsworth
B.J. Presper Eckert
C.John Mauchly
D.Charles Babbage

Answer: Option A

2. Who invented Airship (rigid)?

A.Dr. Alan M. Turing
B.Roger Bacon
C.G. Ferdinand Von Zeppelin
D.Otto

Answer: Option D

3. In which decade was the telegraph invented?

A.1810s
B.1840s
C.1870s
D.1890s

Answer: Option A

4. What inspired reflecting road lights to be invented?

A.Car door reflecting mirrors
B.The light a cat’s eyes gave off on a fence
C.Sun light on steel posts on road sides
D.The sun light on the windshield

Answer: Option C

5. When were blue jeans invented?

A.1900s
B.1860s
C.1870s
D.1850s

Answer: Option B

6. Who invented Electric Generator?

A.Sir Alexander Graham Bell
B.Michael Faraday
C.Alfred B. Nobel
D.Thomas Alva Edison

Answer: Option D

7. What device for new parents did Ann Moore invent in 1969?

A.Bottle warmer
B.Baby monitor
C.Disposable diaper
D.Infant carrier

Answer: Option C

8. In which decade was the transistor invented?

A.1940s
B.1950s
C.1960s
D.1980s

Answer: Option B

9. What Igor Sikorsky invented?

A.Hydroplane
B.Jet engine airplane
C.Helicopter
D.Glider

Answer: Option A

10. What Henry Bessemer invented?

A.Aluminum
B.Electroplating
C.Steel Converter
D.Steel rolling mill

Answer: Option C

DoThe Best
By DoThe Best October 5, 2015 12:44
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

nineteen − seventeen =