Inventions-General Knowledge questions and answers

DoThe Best
By DoThe Best October 6, 2015 13:02

1. Who invented the BALLPOINT PEN?

A.Biro Brothers
B.Waterman Brothers
C.Bicc Brothers
D.Hungarian brothers

Answer: Option D

2. In which decade was the first solid state integrated circuit demonstrated?

A.1950s
B.1960s
C.1970s
D.1958s

Answer: Option D

3. What J. B. Dunlop invented?

A.Pneumatic rubber tire
B.Automobile wheel rim
C.Rubber boot
D.Model airplanes

Answer: Option A

4. Which scientist discovered the radioactive element radium?

A.Isaac Newton
B.Albert Einstein
C.Benjamin Franklin
D.Marie Curie

Answer: Option A

5. When was barb wire patented?

A.1874
B.1840
C.1895
D.1900

Answer: Option B

6. What is the name of the CalTech seismologist who invented the scale used to measure the magnitude of earthquakes?

A.Charles Richter
B.Hiram Walker
C.Giuseppe Mercalli
D.Joshua Rumble

Answer: Option C

7. What Galileo invented?

A.Barometer
B.Pendulum clock
C.Microscope
D.Thermometer

Answer: Option D

8. This statesman, politican, scholar, inventor, and one of early presidents of USA invented the swivel chair, the spherical sundial, the moldboard plow, and the cipher wheel.

A.George Washington
B.Alexander Hamilton
C.John Adams
D.Thomas Jefferson

Answer: Option B

DoThe Best
By DoThe Best October 6, 2015 13:02
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

eight + 11 =