Inventions-General Knowledge questions and answers

DoThe Best
By DoThe Best October 3, 2015 14:24

1. Who is the English physicist responsible for the ‘Big Bang Theory’?

A.Albert Einstein
B.Michael Skube
C.George Gamow
D.Roger Penrose

Answer: Option B

2. What ‘game’ was first produced by the Southern Novelty Company in Baltimore, Maryland in 1892?

A.Frisbee
B.Monopoly
C.Ouija board
D.Ping Pong

Answer: Option A

3. Who had an explosive idea and first patented DYNAMITE?

A.J. R. Gluber
B.A. Nobel
C.G. Fawks
D.W. Bickford

Answer: Option C

4. Who invented the Spinning Jenny?

A.Thornton Hargreaves
B.Peter Hargreaves
C.James Hargreaves
D.Simon Hargreaves

Answer: Option B

5. What now-ubiquitous device was invented by Zenith engineer Eugene Polley in 1955?

A.Microwave oven
B.Remote control
C.VCR
D.Calculator

Answer: Option D

6. What Benjamin Franklin invented?

A.Bifocal spectacles
B.Radio
C.Barometer
D.Hygrometer

Answer: Option D

7. This part-time race car driver invented the bucket seat in 1969. Who was he??

A.Steve McQueen
B.Harrison Frazier
C.Paul Newman
D.John Wayne

Answer: Option D

8. What plaything was invented by Joe McVicker in 1956?

A.Silly Putty
B.Etch-A-Sketch
C.Lite-Brite
D.Play-Doh

Answer: Option C

9. Who was the first American female to patent her invention, a method of weaving straw with silk?

A.Marjorie Joyner
B.Margaret Knight
C.Amanda Jones
D.Mary Kies

Answer: Option D

10. Who invented Gramophone?

A.Michael Faraday
B.Fahrenheit
C.Sir Alexander Graham Bell
D.Thomas Alva Edison

Answer: Option C

DoThe Best
By DoThe Best October 3, 2015 14:24
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

2 × 4 =