Physics related questions and answers

DoThe Best
By DoThe Best October 5, 2015 12:21

1. Colour formation in thin films is due to

A. reflection
B. refraction
C. interference
D. diffraction

Answer:C

2. A transformer

A. transforms energy
B. generates e.m.f.
C. transforms frequency
D. transforms voltage

Answer:B

3. Sound travels fast through

A. water
B. air
C. steel
D. vacuum

Answer:C

4. The lens used to rectify long sight is

A. convex lens
B. concave lens
C. plano concave lens
D. plano convex lens

Answer:A

5. A watch based on the oscillating spring is taken from earth to moon, it will

A. run slow
B. run fast
C. stop altogether
D. give the same time

Answer:D

6. When milk is churned cream gets separated due to

A. gravitational force
B. frictional force
C. centripetal force
D. centrifugal force

Answer:D

7. We cannot see during a fog because of

A. refraction
B. internal reflection
C. scattering of light
D. reflection of light

Answer:C

8. Earthquake is measured using

A. seismograph
B. altimeter
C. barometer
D. laser rays

Answer:A

9. The term Mach is used to measure speed of

A. sound
B. wind
C. ship
D. aeroplane

Answer:D

10. Who is the father of discoveries?

A. Edison
B. Pascal
C. Einstein
D. Archimedes

Answer:D

DoThe Best
By DoThe Best October 5, 2015 12:21
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

five × 1 =