Physics related questions and answers

DoThe Best
By DoThe Best October 7, 2015 13:55

1. A woman’s voice is shriller than man’s voice due to

A. lower frequency
B. higher frequency
C. weak vocal chords
D. higher amplitude

Answer:B

2. Recording of sound on tapes was first invented by

A. Fleming
B. Ampere
C. Poulsen
D. Becquerrel

Answer:C

3. Which one of the following would be most powerful electro magnet?

A. soft iron
B. steel
C. copper
D. air

Answer:A

4. Production of beats is a result of the phenomenon of

A. reflection
B. resonance
C. interference
D. superposition

Answer:C

5. The principle of Dynamo was discovered by

A. Max Planck
B. Michael Faraday
C. Albert Einstein
D. Sir Humphrey Davy

Answer:B

6. Magnetism at the centre of a bar magnet is

A. maximum
B. minimum
C. zero
D. all the above

Answer:C

7. What do we call a substance which is repelled by a magnet?

A. paramagnetic
B. diamagnetic
C. ferromagentic
D. none of these

Answer:B

8. A device used for measuring the depth of the sea is called

A. manometer
B. fathometer
C. altimeter
D. hydrometer

Answer:B

9. The source of sun’s radium energy is

A. nuclear fusion
B. nuclear fission
C. magnetic traps
D. cosmic radiations

Answer:A

DoThe Best
By DoThe Best October 7, 2015 13:55
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

twelve − eight =