Physics related questions and answers

DoThe Best
By DoThe Best September 30, 2015 15:35

1. Which of the following measurements is not a unit of distance?  

A.  Ammeter
B.  Cubit
C.  Parsec
D.  angstrom

Answer : Ammeter

2. Which one of the following remains constant while throwing a ball upward?  

A.  Displacement
B.  Kinectic energy
C.  Acceleration
D.  Velocity

Answer : C.  Acceleration

3. Pure water freezes at what temperature?  

A.  47 F
B.  32 F
C.  0 F
D.  19 F

Answer : B.  32 F

4. Which vitamin is abundant in citrus fruits?  

A.  Vitamin A
B.  Vitamin B
C.  Vitamin C
D.  Vitamin D

Answer : C.  Vitamin C

5. Zinc Oxide is  

A.  Acidic
B.  Basic
C.  Neutral
D.  Amphoteric

Answer : D.  Amphoteric

6. Water is a _____________ Conductor of electricity.  

A.  super conductor
B.  bad conductor
C.  speed conductor
D.  None of these

Answer : B.  bad conductor

7. What element’s three isotopes have different names?  

A. Helium
B. Oxygen
C. Carbon
D. Hydrogen

Answer : D. Hydrogen

8. On which one of the following conservation laws, does a rocket work?  

A.  Mass
B.  Energy
C.  Linear momentum
D.  Angular momentum

Answer : D.  Angular momentum

9. Which one among the following radiations carries maximum energy?  

A.  Ultraviolet rays
B.  Gamma rays
C.  X- rays
D.  Infra red rays

Answer : B.  Gamma rays

10. The Central Arid Zone Research Institute (CAZRI) is located at  

A.  Jaipur
B.  Jodhpur
C.  Jaisalmer
D.  Jallandhar

Answer : B.  Jodhpur

 

DoThe Best
By DoThe Best September 30, 2015 15:35
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

sixteen + 8 =