Science related Questions

DoThe Best
By DoThe Best September 30, 2015 15:49

1. What is the main constituent of coal gas?  

A.  Oxygen
B.  Water
C.  Nitrogen
D.  Methane

Answer : D.  Methane

2. Old written material, which cannot be read easily, can be read by  

A.  Cosmic rays
B.  Ultraviolet rays
C.  Infrared rays
D.  none of these

Answer : C.  Infrared rays

3. If the distance between two masses is increased by a factor of 2, the gravitational force of attraction between them will  

A.  reduce by a factor of 4
B.  reduce by a factor of 2
C.  remain Same
D.  increase by a factor of 2

Answer : A.  reduce by a factor of 4

4. The current I drawn from the 5 volt source will be  

A.  0.17 A
B.  0.33 A
C.  0.5 A
D.  0.67 A

Answer : C.  0.5 A

5. A red object, when seen through a thick blue glass, appears  

A.  White
B.  Black
C.  Blue
D.  None of these

Answer : B.  Black

6. Which of the following is used as a moderator in nuclear reactor?  

A.  Ordinary water
B.  Radium
C.  Thorium
D.  Graphite

Answer : D.  Graphite

7. In an atomic nucleus, neutrons and protons are held together by  

A.  Gravitational forces
B.  Magnetic forces
C.  Exchange forces
D.  Coulombic forces

Answer : C.  Exchange forces

8. Television signal cannot be received generally beyond a particular distance due to  

A.  Curvature of the earth
B.  Weakness of antenna
C.  Weakness of signal
D.  absorption of signal in air

Answer : A.  Curvature of the earth

9. Which one of the following is the unit of activity of a radioactive source?  

A.  Lux
B.  Becquerel
C.  Tesla
D.  Siemens

Answer : B.  Becquerel

10. Which one of the following is a good conductor of electricity?  

A.  Shellac
B.  Ebonite
C.  Glass
D.  Human body

Answer : D.  Human body

DoThe Best
By DoThe Best September 30, 2015 15:49
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

seventeen − 6 =