Basic Science Question

DoThe Best
By DoThe Best October 8, 2015 13:57

1. Bushwell invented

A. Atomic Bomb
B. Submarine
C. Urey
D. Hovercraft

Answer:B

2. Stethoscope was invented by

A. Bessemer
B. Rane Laennec
C. Henry Becquarrel
D. none of these

Answer:B

3. Elias Home invented

A. Steam boat
B. T.N.T
C. Sewing machine
D. none of these

Answer:C

4. Pneumatic tyre was invented by

A. Firestone
B. Dunlop
C. Stanes
D. None of these

Answer:B

5. Aeroplane was invented in the year

A. 1896
B. 1929
C. 1903
D. 1921

Answer:C

6. W.Harvey discovered by

A. Laws of heredity
B. Dynamite
C. Crystal dynamics
D. Circulation of blood

Answer:D

7. Who designed Suez Canal?

A. Nasser
B. Le Corbusier
C. Ferdinand de lesseps
D. none of these

Answer:C

8. Who designed the city Chandigarh?

A. Nasser
B. Le Corbusier
C. Ferdinand de lesseps
D. none of these

Answer:B

9. James Chadwick discovered

A. Electron
B. Proton
C. Neutron
D. Atom

Answer:C

10. Revolver discovered by

A. Colt
B. Mercafter
C. Bushwell
D. Daimler

Answer:A

DoThe Best
By DoThe Best October 8, 2015 13:57
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

seventeen − 16 =