Invention related Question

DoThe Best
By DoThe Best October 12, 2015 12:33

1. Helicopter was invented by

A. Drinker
B. Broquet
C. Copernicus
D. Cockrell

Answer:B

2. Homoeography was invented by

A. Cockrell
B. Lipman
C. Hahneman
D. none of these

Answer:C

3. Telegrahic code was introduced by

A. Lipman
B. Macmillan
C. Thomas Moore
D. Cockrell

Answer:C

4. Lift was invented by

A. Otis
B. Domagk
C. Lee De Forest
D. None of these

Answer:A

5. Toricelli invented

A. Automobile
B. Barometer
C. Stethoscope
D. None of these

Answer:B

6. Television was invented by

A. Sholes
B. J.L.Baird
C. Shockley
D. John Napier

Answer:B

7. Electrons were discovered by

A. Newton
B. Roentgen
C. J.J.Thompson
D. Edison

Answer:C

8. Air conditioner was discovered by

A. Edison
B. Wilson
C. Carrier
D. Roentgen

Answer:C

9. Roentgen discovered

A. Electrocardiograph
B. X–rays
C. Anti polio vaccine
D. Encephalograph

Answer:B

10. Who invented logarithms?

A. Mandeleef
B. Shockley
C. Amundson
D. John Napier

Answer:D

DoThe Best
By DoThe Best October 12, 2015 12:33
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<

one × 2 =