Inventions-General Knowledge questions

DoThe Best
By DoThe Best October 9, 2015 13:01

1. CORN FLAKES – Who made them first?

A.Nabisco
B.Kellogg
C.Quaker
D.Archers

Answer: Option C

2. William Frederick is credited with the invention of the modern frisbee in the mid 1950’s. In 1957 the Wham-O Company bought his idea and the rest is history. They named the toy after William Frisbie who was a ________?

A.Pie maker
B.Owner of a pizza parlor
C.Student at Yale
D.Ceramic plate designer

Answer: Option A

3. Who came up with the idea for INSTANT MASHED POTATO?

A.S. Tuberosum
B.W. Raleigh
C.E. Asselbergs
D.K. Edwards

Answer: Option B

4. Who invented Dynamite?

A.Sir Alexander Graham Bell
B.Benjamin Franklin
C.Thomas Alva Edison
D.Alfred B. Nobel

Answer: Option A

5. What toy did George Lerner create for Hasbro company in 1952?

A.Sit and Spin
B.Talking baby doll
C.Mr. Potato Head
D.Hula hoop

Answer: Option C

6. For whom high heeled shoes were invented?

A.Cleopatra
B.Queen Elizabeth I
C.King Louis the XIV
D.King Charles II

Answer: Option B

7. Who invented Bakelite?

A.Charles Goodyear
B.Leo Hendrik Baekeland
C.Roy Plunkett
D.Henry Ford

Answer: Option A

8. What toy was invented by Joshua Lionel Cowen around 1900?

A.Raggedy Ann doll
B.Yo-yo
C.Electric train
D.Tinkertoys

Answer: Option A

9. This African-American woman physical therapist worked with soldiers disabled in World War II. She invented a device that helped the disabled to eat by delivering food through a tube to a mouthpiece.

A.Bessie Blount
B.Marjorie Joyner
C.Mae Jamison
D.Beulah Henry

Answer: Option B

10. What invention by Garnet Carter made its debut at the Fairyland Inn Resort in Lookout Mountain, Tennessee, in 1927?

A.Miniature golf
B.Swimming pool slide
C.Ski lift
D.Golf cart

Answer: Option D

DoThe Best
By DoThe Best October 9, 2015 13:01
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

two × four =