Inventions-General Knowledge questions

DoThe Best
By DoThe Best October 8, 2015 13:04

1. The blooding paper absorbs liquids because

A. It is white
B. It has got small pores
C. An absorbing chemical is mixed
D. None of the above

Answer:B

2. The instrument useful for the study of germs is

A. Periscope
B. Cardiograph
C. Microscope
D. Stethoscope

Answer:C

3. Lactometer is used to determine

A. Purity of petrol
B. Hydrogen in water
C. Purity of milk
D. None of these

Answer:C

4. Numismatics is

A. Study of coins
B. Study of stamps
C. Study of numbers
D. Study of butterflies

Answer:A

5. Crude petroleum is refined by the use of

A. Citric acid
B. Bleaching powder
C. Sulphuric acid
D. Hydrochloric acid

Answer:C

6. Penicillin was invented by Fleming in the year

A. 1842
B. 1929
C. 1945
D. 1951

Answer:B

7. Fax machine was invented by

A. Daimler
B. Dewar
C. Bain
D. None of these

Answer:C

8. Crescograph is an instrument to record

A. age of earth
B. plant growth
C. the age of star
D. none of these

Answer:B

9. The most abundant element on the earth crust is

A. calcium
B. aluminium
C. silicon
D. oxygen

Answer:D

0. Deficiency of iodine cause

A. fever
B. thyroid malfunction
C. indigestion
D. skin disease

Answer:B

DoThe Best
By DoThe Best October 8, 2015 13:04
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<

3 × four =