Science related Questions

DoThe Best
By DoThe Best October 12, 2015 12:23

1. Thermo Flask was invented by

A. Dewar
B. Daimler
C. Urey
D. John Napier

Answer:A

2. Typewriter was invented by

A. Shockley
B. Sholes
C. Howe
D. none of these

Answer:B

3. Blood Circulation was discovered by

A. Louis
B. Alexander Fleming
C. William Harvey
D. none of these

Answer:C

4. Streptomycin was invented by

A. Fleming
B. Marie Curie
C. Walksman
D. None of these

Answer:C

5. Analytical Engine was invented by

A. Dewar
B. Charles Babbage
C. Daimler
D. None of these

Answer:B

6. The cause of Beri Beri was discovered by

A. Eijkman
B. Macmillan
C. Alexanderson
D. Cockrell

Answer:A

7. Atomic theory was devised by

A. Mosley
B. John Dalton
C. Daimler
D. none of these

Answer:B

8. Simpson and Harrison are associated with the invention of

A. Boson
B. Chloroform
C. Balloon
D. None of these

Answer:B

9. The field of activity of J.C. Bose was

A. Zoology
B. Botany
C. Chemistry
D. None of these

Answer:B

10. To an astronaut, the outer space appears

A. White
B. Crimson
C. Deep Blue
D. Black

Answer:D

DoThe Best
By DoThe Best October 12, 2015 12:23
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

five × 1 =